POVEȘTI FLOS: Almendra - noua magie luminoasă a naturii

24 februarie 2024
POVEȘTI FLOS: Almendra - noua magie luminoasă a naturii
Într-o simfonie încântătoare de design și natură, designerul spaniol Patricia Urquiola creează o capodoperă de lumină - Almendra. Acest sistem de iluminat modular celebrează formele și culorile migdalului într-un mod care evocă poezia în aer. Un proiect ambițios care îmbrățișează nu doar estetica, ci și sustenabilitatea, toate acestea fiind susținute de un design și o tehnologie excepționale.

Viziunea Patriciei Urquiola pentru viitor
"Almendra este atât sămânța, cât și lumina, și trăiește în interiorul cochiliei, ca o mică colibă, un spațiu care conține sămânța și o protejează. Am vrut să explorez energia migdalelor. Lampa este încă un obiect mecanic, dar în viitorul apropiat îmi imaginez o lampă care se deschide și se închide, care are propria mobilitate.".

Poezie, lumină și sustenabilitate într-o sinteză frumoasă
Almendra este disponibilă în 3 modele diferite: Almendra Arch, Almendra Organic, care amintește de ramurile unui copac, și Almendra Linear, compus din frunze modulare în care 3, 4 sau 6 module pot fi grupate într-un model încrucișat.

Pe drumul spre sustenabilitate
Almendra respectă protocolul International Sustainability & Carbon Certification (ISCC) și este proiectată cu gândul la sustenabilitate. Frunzele și difuzoarele sale sunt realizate dintr-un policarbonat special derivat dintr-un produs secundar al producției de hârtie, iar pentru asamblarea produsului nu se folosește lipici. Almendra poate fi dezasamblat complet, ceea ce înseamnă că fiecare piesă poate fi reciclată.

Paleta de culori naturale
Patricia Urquiola a ales o paletă de culori foarte naturală, inspirată de culorile migdalului. Frumoasele finisaje mate, cum ar fi Off-White, Nude, Ocher, Anthracite, sunt completate de două culori metalice, Bay Blue Metallized și Lilac Metallized.

Iluminat modular și reglabil
Toate modelele Almendra permit schimbarea direcției luminii în timpul instalării. Fiecare foaie poate fi rotită în trepte de 60º pentru a obține o configurație și o stare de iluminare diferită. Frunzele pot fi dispuse în pozițiile specificate (A-B-C-D-D-E-F), atâta timp cât este respectată simetria corpului de iluminat, astfel încât lampa să rămână echilibrată atunci când este asamblată.

Adăugați o notă de magie naturală în casa dvs. cu Almendra - Vezi toată gama aici.

Text original de FLOS în FLOS STORIES