Linii curate și culori vii într-o combinație minunată: vedeți seria Cellu de la Normann Copenhagen aici!

28 martie 2024
Linii curate și culori vii într-o combinație minunată: vedeți seria Cellu de la Normann Copenhagen aici!
Colecția de corpuri de iluminat Cellu este o interpretare modernă a abajurului clasic de hârtie pliată. Designul este adus în estetica de astăzi cu ajutorul abajurului din polipropilenă pentru o durabilitate sporită, care se sprijină pe o coloană din aluminiu acoperit cu pulbere și o bază din oțel acoperit cu pulbere, ambele proiectate cu un aspect distinctiv și robust.

Creierul din spatele frumoasei colecții este tânărul designer danez Simon Legald, care a absolvit Școala de Design a Academiei Regale Daneze de Arte Frumoase în vara anului 2012. Munca sa constă atât în produse mici, cât și mari, adesea create la intersecția dintre meșteșug și industrie. În creațiile sale, Simon Legald folosește tehnici care sunt necesare în design și care fac parte din expresie, evidențiindu-le vizual, mai degrabă decât ascunzându-le. În timpul colaborării de mai mulți ani a lui Legald cu Normann Copenhagen, multe dintre ideile sale inovatoare și conceptele de design au fost concretizate în creații frumoase. Puteți găsi întreaga gamă de modele ale lui Simon Legald aici.

Caracteristica deosebită a seriei Cellu este combinația reușită de elemente de design clasic și modern. Abajurul indică referințele clare ale designului la iconicele abajururi plisate. Un element care a fost păstrat, în timp ce designul în ansamblul său a primit o estetică contemporană și actualizată care se adresează interioarelor moderne. Designul se caracterizează în special prin proporțiile sale izbitoare și referințele clasice. Baza are o expresie foarte distinctivă, mărită, care este subliniată și mai mult de combinațiile de culori atrăgătoare și jucăușe ale acoperirii cu pulbere. Astfel, Cellu este o îmbinare evidentă între vechi și nou, frumos combinată într-un design care face trimiteri atât la măiestria clasică, cât și la principii de design noi și moderne.

Seria Cellu este formată atât din lămpi de masă, cât și de podea, în mai multe combinații de culori frumoase. Le puteți găsi pe toate aici.