Designul original al lui Mogens Lassen din 1944 adus la viață: vedeți toate variantele frumoase ale lămpii de masă Klampenborg.

8 februarie 2024
Designul original al lui Mogens Lassen din 1944 adus la viață: vedeți toate variantele frumoase ale lămpii de masă Klampenborg.
În 1944, designerul danez Mogens Lassen a început să schițeze un nou design de lampă, care avea să prindă viață abia 82 de ani mai târziu. Schița a fost ascunsă într-o arhivă la Biblioteca de Artă Daneză din Copenhaga până când producătorul de design Audo Copenhagen a pus în sfârșit lampa în producție în 2022. Lampa prezintă toate trăsăturile clasice care caracterizează designul danez: forme orientate geometric, curbe moi și grație fără efort în fiecare detaliu. Mogens Lassen este considerat unul dintre cei mai mari și mai influenți arhitecți ai țării, care a îmbrățișat funcționalismul danez - stilul noii ere. Proiectele de interior ale lui Lassen sunt o extensie naturală a abordării sale arhitecturale, care se reflectă atât în forma, cât și în funcționalitatea creațiilor sale reușite.

Lampa de masă Klampenborg este caracterizată de o bază răsucită care se continuă imperceptibil într-un cadru cu aceeași structură subțire. Soclul este așezat în mijlocul ramei și este umbrit de abajurul în formă de clopot, protejând sursa de lumină, în ciuda faptului că soclul și abajurul sunt mai separate decât în cazul lămpilor convenționale. Combinația de elemente contrastante rămâne în echilibru perfect unul cu celălalt, creând o expresie îndrăzneață fără a fi pretențioasă, o formă care stârnește curiozitatea și o funcție inovatoare, dar intuitivă. Lampa de masă este disponibilă în trei variante: cu o suprafață lăcuită neagră, cu un finisaj din oțel lustruit și cu placare cu alamă, în funcție de preferințele dumneavoastră și de aspectul pe care doriți să îl adăugați designului dumneavoastră interior.

În ciuda abajurului și a soclului separate, sursa de lumină este lipsită de strălucire. Abajurul îmbrățișează becul, astfel încât lumina este reflectată în interior și apoi strălucește din nou în jos, într-o iluminare blândă. Întrerupătorul lămpii are, de asemenea, o funcție de atenuare în trei trepte pentru a regla luminozitatea.

Puteți găsi toate variantele lămpii de masă Klampenborg chiar aici.