Lampa de podea Metre de la Pholc este o combinație armonioasă de iluminat și arhitectură.

3 ianuarie 2024
Colaborarea scandinavă dintre compania suedeză de iluminat Pholc și duo-ul danez de design Maria Bruun și Anni Dorti Vester este un exemplu perfect de design scandinav minimalist, iar rezultatul este o sursă de lumină monumentală care atrage toate privirile și se potrivește perfect în interior: Meter. Numele provine de la înălțimea sa impresionantă de un metru, dar este disponibilă și într-o versiune mai mică, cu jumătate de metru mai înaltă. Numele simplu și direct al seriei reflectă ingeniozitatea și disciplina din spatele designului. În Meter, Bruun și Wester au juxtapus designul cu arhitectura și arta și au pus accentul pe abstracție, rezultând un design minimalist și extrem de simplu, în care fiecare detaliu emană caracter.

Designul lui Meters amintește de o coloană grecească antică. Diametrul mare și înălțimea impresionantă, precum și acoperirea albă și marginile frumoase care se întind pe toată lungimea corpului de iluminat, completează designul arhitectural și îl fac un accesoriu estetic plăcut, deosebit de potrivit pentru încăperile mari, în care sunt preferate simplitatea și tonurile neutre.

Atunci când este pornit, corpul de iluminat dezvăluie un design sofisticat care iluminează întreaga structură cu o lumină blândă, atmosferică. Deoarece abajurul acoperă complet sursa de lumină, lumina intră în încăpere doar indirect prin țesătura albă fină, oferind o distribuție moale și uniformă a luminii. Controlul integrat al luminozității poate fi, de asemenea, utilizat pentru a regla intensitatea luminii pentru a oferi iluminarea potrivită oriunde și în orice moment.

metrul pentru lămpile de podea în ambele dimensiuni poate fi găsit aici.