Acest corp de iluminat iconic este acum disponibil în culori cu noile și fantasticele completări ale seriei Wire a lui Verner Panton.

13 decembrie 2023
Acest corp de iluminat iconic este acum disponibil în culori cu noile și fantasticele completări ale seriei Wire a lui Verner Panton.
De la lansarea seriei Wire în 1971, această frumoasă serie de lămpi a fost considerată un exemplu strălucitor de design danez. Seria a fost concepută de icoana designului danez și eroul național Verner Panton, cunoscut pentru designul său ingenios de linii curate și tușe moi. Panton s-a specializat în utilizarea plasticului ca mijloc de a crea forme vibrante și dinamice, adesea în culorile extravagante caracteristice stilului inimitabil al anilor 1960.

Astăzi, lămpile de podea și de masă din seria Wire sunt disponibile într-o culoare extravagantă care pune și mai mult în valoare designul deja magnific.

Originalitate și simplitate în armonie perfectă

Tocmai combinația perfectă dintre simplitate și complexitate, ușurință și profunzime este cea care conferă lui Wire valoarea sa specială recognoscibilă. Baza este formată dintr-un cadru din sârmă cromată, care dă numele seriei, și un abajur din plastic colorat cu curbe moi, neîntrerupte, care acoperă sursa de lumină. Împreună, acestea creează o expresie decorativă în care lumina, elementele industriale și tonurile neutre saturate sunt echilibrate. În acest fel, lămpile de podea și de masă funcționează bine atât singure, cât și în combinație.

Un design bine gândit, care garantează un efect de iluminare de calitate

Deoarece becul este ascuns de abajur, lumina nu orbește în niciun moment. Baza este înconjurată de un reflector metalic cu același finisaj cromat ca și baza, astfel încât lumina este direcționată în sus și în afară prin abajurul din plastic, creând o iluminare indirectă frumoasă. Abajururile colorate ale seriei accentuează culoarea și conferă corpului de iluminat un caracter izbitor atunci când strălucește. Acest tip de iluminat indirect este ideal ca fundal pentru a completa restul iluminatului din încăpere.

Vezi întreaga serie Wire de Verner Panton aici.