BINE DE ȘTIUT Sfaturi bune despre înălțimea de instalare

Masă dining

Atunci când agățați o lampă deasupra mesei de sufragerie, principalul lucru de care trebuie să țineți cont este că doriți să vedeți fața persoanei care stă vizavi de dumneavoastră. O regulă practică este că lămpile mari ar trebui să atârne la 65-70 cm deasupra mesei, măsurată de la marginea de jos a acestora. Lămpile mai mici atârnă de obicei la 55-65 cm deasupra mesei.

Dacă atârnați două lămpi deasupra mesei, ar trebui să fie aproximativ 80 cm între ele. Verificați dacă conurile de lumină se întâlnesc, astfel încât să fie iluminată uniform.

Testați lampa/lămpile înainte de a finaliza instalarea.

Suprafața de lucru din bucătărie sau din camera de zi

Pentru a crea cele mai bune condiții, lămpile trebuie să atârne la 75-80 cm deasupra suprafeței de lucru din bucătărie. Pentru a evita umbrele, vă recomandăm să folosiți becuri mate - cum ar fi becurile softlight sau spoturile cu halogen mate - care oferă o lumină mai difuză.

Pentru a evita crearea propriilor umbre, măsurați lățimea suprafeței de lucru și scădeți o treime. Folosiți acest număr, măsurat de la perete, pentru a găsi punctul dumneavoastră median.

Mai multe lămpi mici funcționează mai bine decât una mare. Asigurați-vă că se întâlnesc conurile luminilor.

Birou

Iluminarea corectă a biroului este foarte importantă.

Recomandăm ca lămpile suspendate să atârne la cel puțin 120 cm deasupra biroului, dar cu siguranță pot fi și mai înalte, în funcție de înălțimea tavanului dumneavoastră. Poziționați lampa de birou astfel încât să lumineze din lateral și sub nivelul ochilor pentru a evita strălucirea. Lămpile de birou reglabile/flexibile sunt o soluție excelentă. În general, experimentați cu diferite locații și combinații de lămpi de tavan/lampi suspendate pentru a minimiza strălucirea și reflexiile enervante și pentru a crea cele mai confortabile condiții de lucru.

Este importantă și multă lumină naturală. Încercați să vă poziționați biroul astfel încât să profitați de lumina zilei disponibilă în încăpere, în mod ideal astfel încât biroul să fie iluminat din lateral.

Masă de biliard

Avem câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă optimizați iluminarea mesei de biliard sau a mesei de biliard. Numărul de lămpi/fișoare individuale recomandate depinde de lungimea mesei dumneavoastră:

7 picioare: 2-3 lămpi
8 picioare3 lămpi
9 picioare: 4 lămpi
10 picioare & 12 picioare: 4-5 lămpi

Lămpile trebuie să atârne la aproximativ 90 cm deasupra suprafeței mesei, măsurate de la marginea inferioară a acestora. (Uniunea daneză de biliard recomandă 85-95 cm).

Regulile oficiale cer un minim de 520 lux deasupra mesei, ceea ce echivalează cu 3 lămpi de 150 de wați fiecare. Pentru jocul recreativ/casnic sunt suficiente 3 lămpi de 75 de wați fiecare.

Este, de asemenea, o idee bună să luați în considerare iluminatul din restul camerei - regulile oficiale cer un minim de 50 lux (40 de wați).

Dacă sunteți curioși, iată regulile Asociației Mondiale de Biliard (World Pool-Billiard Association) cu privire la iluminat:

Patul și șinele mesei trebuie să primească cel puțin 520 de lux (48 footcandles) de lumină în fiecare punct. Se recomandă o configurație cu ecran sau reflector, astfel încât centrul mesei să nu primească o iluminare sensibil mai mare decât șinele și colțurile mesei. În cazul în care instalația de iluminat de deasupra mesei poate fi mutată în lateral (arbitru), înălțimea minimă a
aparatului de iluminat nu trebuie să fie mai mică de 1,016 m [40 inch] deasupra patului mesei. În cazul în care instalația de iluminat de deasupra mesei nu este mobilă, aceasta nu trebuie să fie la o înălțime mai mică de 65 de inci [1,65 m] deasupra patului mesei. Intensitatea luminii îndreptate asupra jucătorilor de la masă nu trebuie să fie orbitoare. Lumina orbitoare începe la o intensitate de 5 000 lux (465 lumânări-picior) la vedere directă. Restul sălii (tribune etc.) trebuie să primească cel puțin 50 lux (5 lumânări-picior) de lumină.

Bar

Atârnați lămpile deasupra barului la o înălțime suficientă pentru ca toată lumea să aibă o vedere clară, dar nu atât de înaltă încât invitații să fie orbiți. Aceasta înseamnă aproximativ 53-60 cm deasupra suprafeței barului, măsurați de la marginea inferioară a lămpii. Încercați să puneți pe cineva să țină lampa sus în timp ce dumneavoastră stați pe un scaun de bar.